M.O.O.I. Begaafd

         Advies, scholing en begeleiding over talenten, over omgaan met

                       creativiteit, hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid



 

E-Consult voor volwassenen (en over kinderen)

 

Met Skype en E-mail kunnen we goed contact onderhouden voor mensen die advies willen.

 

(Wij begeleiden geen kinderen (meer), wel (jong)volwassenen, die bijvoorbeeld vastlopen in studie of werk.)

 

Stuur een email: F.deMink@gmail.com of, bel 06 22 486 916 alleen kort, voor een afspraak: consult gaat anders, na betaling.

 

Via de telefoon zijn we, door de grote aantallen reacties, niet meer in staat om u gratis te adviseren. We hopen dat u daar begrip voor heeft, we werden op sommige dagen plat gebeld.

Dat kan wel na betaling, op een afgesproken moment, gedurend een afgesproken tijd, en kan zelfs zonder telefoonkosten via Skype met al dan niet elkaar zien. En natuurlijk ondersteund met email, informatie en sites waar we u naar kunnen verwijzen.

 

Doordat we u ook spreken, wordt duidelijk wat we meer en minder moeten toelichten. Ons consult is een soort prive-les, waarbij we materiaal voor u selecteren, en u ons vertelt wat u al weet.  


Als u advies wilt over uw kind of partner, over een behandeling of diagnose, dan is het handig ons enige gegevens te sturen. Ook zo'n consult kost ons tijd en dus geld. 


Omdat we als enige in Nederland deskundig en gecertificeerd zijn geworden in Dabrowski en commentaar op mogelijke misdiagnoses, en verder in de problemen die ontstaan door de grote gevoeligheid (OverExcitablities), en in desintegratie (burn-out, problemen op het werk, loopbaan problemen, existentiele vragen en depressie) bij hoogbegaafden en creatieven, krijgen we daarover veel vragen, waarvoor we ook altijd materiaal opsturen. Ook krijgen we, door onze achtergrond, vaak vragen van hoogbegaafde studenten in het hoger onderwijs, voor wie we andere dan de gangbare adviezen hebben gevonden.


We werken vanuit wetenschappelijk onderbouwde inzichten, in internationaal verband (Dabrowski Europe) en met 20 jaar ervaring in het adviseren over hoogbegaafdheid en creativiteit. 


Het is voor u en ons niet goed in te schatten hoe lang een consult zal duren: dat merkt u onderweg. In vergelijking met gebruikelijke coaching en therapie werken wij aanzienlijk korter: een paar consulten is meestal genoeg. Bent u onder behandeling dan krijgt u materiaal voor de behandelaar, dat kan leiden tot een andere diagnose. Onze ervaring is dat dit bij onze doelgroep met name AD(H)D, Asperger Syndroom, Depressie, Narcisme, ODD, OCD betreft of consulten over dubbeldiagnoses of combinatie zoals met dyslexie.


Heeft u een ingewikkeld probleem, dan ligt het voor de hand om wat voorwerk zelf te doen, en ons uw vragen met toelichting te geven, die we dan weer mondeling of schriftelijk kunnen beantwoorden, als de betaling binnen is.