Welkom op deze website!

 

 

♫♫♫♫♫♫♫♫♫

De nieuwe CD van Mannenkoor 'Elim'

(Verschijnt 15 oktober)

♫♫♫♫♫♫♫♫♫

Mannenkoor Elim o.l.v. Joost van Belzen

Cees van der Hart, orgel

Robert Cekov, viool

Joost van Belzen. piano

 

Cees van der Hart werd geboren op 24 januari 1974 te Krabbendijke. Al vroeg bleek zijn belangstelling voor het orgel. Op 8-jarige leeftijd begon hij met zijn eerste orgellessen bij Jan van Koeveringe. Door zelfstudie, een luisterend oor en niet in de laatste plaats de ontvangen gave van het orgelspelen, ontwikkelde hij zich verder tot de organist die hij nu is.

 

 

Op 14-jarige leeftijd werd hij organist van het meisjeskoor te Krabbendijke. Op 17-jarige leeftijd kreeg hij zijn vaste aanstelling als organist van de Ger. Gem. te Krabbendijke. Het begeleiden van de samenzang heeft ook zijn grote liefde. In 1996 werd een eerste samenzang-CD uitgebracht, vanuit de Grote Kerk te Tholen. In 2002 verscheen een CD met eigen koraalbewerkingen en wat literatuur, eveneens opgenomen in de Grote Kerk te Tholen.

 

Begin 2011 is een CD verschenen met improvisaties en literatuur vanuit Hasselt. Eind van datzelfde jaar verscheen een CD met improvisaties over de Psalmen vanuit de Bovenkerk in Kampen.

Van februari 2002 tot mei 2015 was Cees van der Hart vaste organist bij het bekende mannenkoor ‘Ethan’ uit Yerseke, waarbij hij op verschillende geluidsdragers zijn medewerking heeft verleend. Sinds augustus 2015 is hij verbonden aan mannenkoor Elim uit 's Gravenpolder.

Ook is hij organist bij het in 2010 opgerichte fluitensemble ‘Chasifja’ uit Krabbendijke.

Cees van der Hart ziet het orgelspelen als hobby. Graag improviseert hij over de psalmen en geestelijke liederen, maar: “Een stukje literatuur op z’n tijd is en blijft gezond”.

 

 

Copyright © 2011 Cees van der Hart