STOP DIERENMISHANDELING   

 

Algemeen
Dieren Nieuws
stichting Aap
foto's
Oproep


STOP DIERENMISHANDELING 

 

Deze website is geheel bijgewerkt op  1 JANUARI 2017

 

 

NIEUWE PAGINA OVER STICHTING AAP

 

 

Overal ter Wereld worden er dieren mishandeld ,maar waarom? Dieren ,wat voor dieren OOK

Die hebben toch ook recht om te leven. Dat is bij de wet geregeld.

Maar toch gebeurt het dagelijks. Op deze website gaan we dieper in over dierenmishandeling

Wie na het bekijken van deze website wil reageren of stukje en/of foto;s insturen kan dat via

oproep doen.

   

Dierenmishandeling omvat alle niet noodzakelijke handelingen en alle verwijtbare nalatigheden van mensen, waardoor dieren pijn aangedaan, letsel toegebracht, of ernstig in hun welzijn benadeeld worden. De term "dierenmishandeling" wordt ook in meer enge zin gebruikt, namelijk ter aanduiding van een strafbaar feit, dat zich voordoet, wanneer bij de behandeling van dieren een of meer strafrechtelijke regels, die op dit gebied gelden, worden overtreden.

 

Vormen van juridische erkende dierenmishandeling zijn onder andere:

  • Het toetakelen, of verminken van zich in een weiland bevindende dieren, zoals paarden en pony's, door onbekenden.
  • Verwaarlozing van gehouden dieren. (Bijvoorbeeld door ondervoeding, of gebrek aan veterinaire zorg bij ziekte).
  • Couperen staart en/of oren bij honden.
  • Vissen met behulp van dynamiet
  • (Bont-) dieren vangen met behulp van voetklemmen.

 

Dierenleed


Waarom is er nog steeds zo veel dierenleed en zitten er vooral in de zomermaanden zo veel dieren in de asiels?

Omdat nog steeds veel te veel mensen zonder nadenken een huisdier aanschaffen.

Vooral wat betreft de kat wordt dit ieder jaar erger.

Ach zo'n klein katje is toch zo leuk en wat heb je daar nou toch voor last van?
Maar kleine katjes worden groot en gaan aan je bankstel krabben en zoon- of dochterlief, waar het diertje vaak voor is aangeschaft, kijkt er ook niet meer naar om, dus dan maar de deur open en poes naar buiten, want die redt zich wel. Dat iedere ongesteriliseerde poes per jaar makkelijk 15 kittens kan krijgen, vergeten we maar even, want de lol van poes of kater was er al lang af, dus dumpen maar!

Vaak wordt zo'n gedumpt dier gevonden en liefdevol opgenomen door een particulier of naar een opvangcentrum gebracht, waar deze dieren gecastreerd of gesteriliseerd en geënt worden en daarna weer herplaatst.Velen hebben dit geluk niet en gaan zwerven en groepen vormen, verwilderen en planten zich voort. Onder deze groep zwerfkatten komen veel ziektes voor zoals:

  • F.I.P.
  • leukose
  • kattenaids

Deze zieke dieren sterven een vreselijke dood.

Wij mensen zijn schuldig aan dit dierenleed. Als ieder die een huisdier aan wil schaffen eerst eens goed nadacht aan de verantwoording die hij of zij op zich neemt; zoals verzorging, dierenartskosten (sterilisatie, castratie, enting, eventueel operaties), voeding of de aandacht die IEDER dier nodig heeft, dan zouden een aantal mensen zich eerst nog wel eens op hun hoofd krabben en zich bedenken.

Bij de Stichting Sterilisatiefonds Huisloze Katten wonen 48 van deze afgedankte schlemielen, ooit ook van die kleine vertederende bolletjes wol maar nu grote en o zo lieve pluizenbollen. Van deze 48 poezen zijn 31 stuks "gewone" Europese kortharen, 2 Rexen 1 oude Siamees (gedumpt op 15 jarige leeftijd) en 14 zijn langharig ofwel Perzen. Deze vreselijk doorgefokte dieren zijn ooit door hun fokker voor veel geld verkocht. Een leek die zo'n Pers aanschaft, ziet alleen maar zo'n schattig bolletje wol maar weet van de problemen die bij dit ras voorkomen niets af. Het woord Peekface zegt hun niets; deze dieren hebben n.l. praktisch geen neus en hebben hierdoor ademhaling- en oogproblemen. Ook kunnen deze dieren vaak niet normaal eten (het oppakken van voedsel zorgt voor problemen).

Zou het niet eens tijd worden om met het fokken van deze mismaakte dieren te stoppen!!! Ook het kammen zorgt vaak voor de nodige problemen; poes wil het niet omdat het dier het niet van jongs af aan is gewend of in de praktijk blijkt het toch te veel werk te zijn. Van de overige poezen bij de Stichting, zijn er al een aantal flink oud, zo'n 15 stuks schuw of verwilderd en de rest heeft andere problemen, zoals gedragsproblemen of de rest van hun leven iedere dag medicijnen. Deze dieren blijven dan ook de rest van hun leven hier wonen, het hele huis is poesvriendelijk ingericht en ze kunnen naar buiten zonder het gevaar van weglopen of te worden aangereden. De tuin is helemaal afgerasterd met een Corton hekwerk en ook van boven dichtgemaakt met gaas.

Plofje Op de foto het cypers/witte poesje :PLOFJE. Op 9 November 2001 gevonden met open botbreuken (voor en achter) waar de maden in rondkropen.

Na verschillende operaties en veel plaatwerk is het achterpootje weliswaar een stuk korter maar weer genezen, het voorpootje moet in oktober nog een keer geopereerd worden, maar dan is alles hopelijk weer voor elkaar. Dit alles is echter wel de kosten en moeite waard geweest want Plofje is van een zielig hoopje poes van nog geen 1500 gram een flinke PL OF van zo'n 4 kilo geworden.


Klik
hier om naar het vervolgverhaal van Plofje te gaan.

Doorgefokte perzen

Omdat de Perzen zo vreselijk zijn doorgefokt hebben veel van deze dieren niet eens een neus meer en daardoor ademhalingsproblemen.
Op de foto's ziet u 1 van onze dieren die al 2 maal een neusgaten vergroting operatie moest ondergaan omdat het poesje heel moeilijk kon ademen en daardoor ook amper kon eten.
Er komen hier regelmatig van dat soort Perzen binnen, is het niet triest dat er nog steeds van dat soort dieren gefokt wordt en ook nog voor heel veel euro's worden verkocht.
Dit is gewoon dierenkwelling en dit alleen omdat de fokkers dit soort dieren “mooi” vind.
Ik vind het echt te walgelijk voor woorden dat dit nog steeds wordt toegestaan.

  
27-6-13 - 10:16  bron: AD/Groene Hart

 Om de mishandelde eend weer aan het lopen te krijgen, ondergaat het dier magneettherapie  

Een in Woerden zwaar mishandelde eend krijgt magneetveldtherapie, zodat de vogel weer kan lopen. Slaagt deze missie niet, dan rest er één uitweg voor de eend: euthanasie.

'Hopelijk pakken ze de dader keihard aan.' Karin den Ouden, paraveterinair bij Dierenkliniek Hoograven in Utrecht, laat er geen gras over groeien. De dader zou volgens de dierenliefhebbers een 15-jarige jongen uit Woerden zijn. De schop die hij drie dagen geleden uitdeelde aan een eend, mag wat haar betreft niet zonder gevolgen blijven.

Zwaar gehavend
De Woerdense dierenambulance kreeg maandagmiddag rond 15.45 uur een melding binnen. Op de Steinhagenseweg in Woerden zou een eend zwaar gehavend zijn. Het weerloze slachtoffer bleek een ferme hengst te hebben gehad. Benauwdheid, veroorzaakt door inwendige kneuzingen, speelt het dier sinds de binnenkomst in de Utrechtse kliniek parten. Vrijwel alle ledematen van het beest zijn aangetast.

'De staart functioneert geleidelijk beter en ook het gevoel in de poten keert stukje bij beetje terug. Alleen de romp is nog kritiek,' vertelt de ontredderde Van Ouden. Door middel van zogeheten magneetveldtherapie, tweemaal per dag, wordt nu getracht het dier op te knappen. 'De bedoeling is dat de eend weer gaat lopen, maar mocht dat niet lukken dan zullen we spijtig genoeg euthanasie toe moeten passen.'

Minkukels
Van Ouden is verbolgen over het zinloze geweld dat de 15-jarige dierenbeul losliet op de eend: 'Hier moet de politie echt daadkracht tonen. Zulke minkukels kunnen we niet accepteren.'

De Dierenbescherming heeft de politie ingeschakeld om te kijken naar een mogelijke aangifte.  Het hele delict is vastgelegd op bewakingsbeelden, waardoor de Dierenbescherming in ieder geval een sterke positie in ogenschouw heeft. Nu wachten de dierenliefhebbers op actie van de politie. Die laat in een reactie weten niets te weten van de mishandeling. 


13-6-13 - 18:15  bron: ANP

 

De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben donderdag 22 ernstig vermagerde paarden weggehaald bij een manege in het buitengebied van Heeswijk-Dinther.

De politie en de NVWA bezochten de manege naar aanleiding van een aantal meldingen van verwaarloosde paarden. De overige elf paarden mochten achterblijven bij de eigenaar.

De komende tijd volgen meerdere inspecties bij de betreffende manege. De ernstig vermagerde dieren zijn overgebracht naar een opvangadres. Tegen de eigenaar van de manege is proces-verbaal opgemaakt, aldus de politie.
 


10-6-13 - 16:55  bron: RTV Rijnmond

De Sliedrechtse 'pijleend'.  

De 'pijleend' in Sliedrecht zwemt nog met één in plaats van twee pijlen in de nek rond. Dat meldt RTV Rijnmond.

Het is onbekend hoe de vogel verlost is van de pijl. Volgens een medewerker van de dierenambulance kan de zwaartekracht een rol hebben gespeeld. 'De eend leeft en eet gewoon verder dus mogelijk is de pijl op die manier steeds verder uit haar nek gezakt.' De kans dat de pijl is afgebroken en dat er dus nog een gedeelte van de pijl in de nek zit, wordt als klein ingeschat.

Medewerkers van de dierenambulance zijn al twee maanden bezig het gemartelde dier te vangen. Tijdens de komende broedperiode doen ze weer een nieuwe poging.

De pijleend is begin april beschoten met een kruisboog. Een 18-jarige Sliedrechter heeft de beschieting bij de politie bekend.

 


7-6-13 - 10:27  bron: LiveLeak

video Een video die deze week op Facebook is gepost waarin een hert te zien is dat in brand staat, heeft een golf van protest en geschokte reacties teweeg gebracht in Canada.

De beelden lijken te zijn gemaakt met een mobiele telefoon. 'Het is een hert dat ik aangereden heb, hij is wat gedrogeerd, maar hij staat nu in brand. Herten, pas maar op,' horen we een mannenstem op de
video zeggen.

De video zou gemaakt zijn in de buurt van
Dawson Creek, in British Colombia. Het dier ziet eruit alsof het vastgebonden is met een ketting aan de achterkant van een pick-uptruck. Onduidelijk is vooralsnog of het hert al overleden was voordat hij in brand werd gestoken.

Dierenrechtenorganisaties worden overspoeld met telefoontjes. Op Facebook is de video inmiddels verwijderd. De politie heeft via sociale media de naam van de mogelijke dader doorgekregen, maar wil niet zeggen of ze al contact met hem opgenomen hebben.

 

Dierenmishandeling moet verboden worden

Heeft u dat ook wel eens gezien? Dat mensen hun hond schoppen, omdat hij niet luistert? Ik laat zelf vaak de honden uit van mijn buurman, twee lieve, trouwe, maar eigenwijze beesten. Dan zie je dat wel eens. Ook hoorde ik laatst van een vriendin, die zelf twee honden heeft, dat één van haar honden een beetje om de tekkel van een man aan het heen rennen was. Omdat haar hond niet meteen weg ging, wilde hij haar hond schoppen. Belachelijk vind ik dat! Wel doen of dat je van je eigen beest houd, maar een ander dier meteen schoppen!

Dansende beren.
In India moeten zo’n rond 1200 beren 12 uur per dag dansen, voor toeristen om geld te krijgen. Ze krijgen een ring door hun neus en daar wordt aangetrokken en ze worden geslagen met stokken! Alleen maar om ze hun poten omhoog te doen, dat een beetje op dansen lijkt! Verschrikkelijk vind ik dat! Ook heb je dansende beren die op hete kolen moeten dansen! De kolen doen zo´n pijn aan hun poten, dat ze hun poten omhoog doen. Ook dat zou op dansen lijken! Het verschrikkelijkste vind ik dan nog, dat toeristen er geld aan geven! Ze zien toch dat zo´n dier lijdt? Dan geef je toch geen geld meer?
Gelukkig is er 2 jaar geleden een berenopvang gekomen, voor beren die zijn mishandeld. Maar toch gebeurt het nog steeds, er dansen nog steeds veel beren op hete kolen! Ik hoop dat het ooit stopt!

Dierproeven.
Miljoenen katten, honden, konijnen, cavia’s enzovoort worden gebruikt voor dierproeven. Ze worden gebruikt voor ziektes te onderzoeken, maar ook om dingen als make-up of shampoo uit te testen. De overheid geeft 3.5 miljoen dieren per jaar om proeven op te doen voor medicijnen, alleen worden er zo’n 500 miljoen dieren per jaar gebruikt voor de proeven. Dat vind ik verschrikkelijk! Net of 3.5 miljoen niet genoeg is! Gelukkig mag er sinds 1996 in Nederland niet meer op dieren getest worden voor make-up of haarverzorging producten. Iets waar ik heel blij mee ben. Maar toch krijgen mensen het voor elkaar om bijvoorbeeld in het buitenland te gaan testen. Ik begrijp niet dat die mensen het niet gewoon opgeven!


Organisaties tegen dierenmishandeling.
Je hebt gelukkig vele organisaties die tegen dierenmishandeling zijn. CBF en WSPA zijn daar voorbeelden van. Zij komen op voor de rechten van dieren. Ze helpen dieren uit het buitenland, maar ook dieren gewoon uit Nederland. Je kan de organisaties doneren of vrijwilliger worden. Je hebt ook nog Greenpeace, die groep is vooral voor dieren in de zee of meren te helpen. Ik ben erg blij mee dat mensen proberen om de dieren te helpen

Meldnummer Dierenmishandeling

U kunt telefonisch melding doen van dierenleed via meldnummer 0900-2021210 (0,10 ct/min). U komt dan automatisch terecht bij de meldkamer van de LID of bij de afdeling bij u in de buurt. Om de melding zo goed mogelijk te registeren, is het belangrijk dat u doorgeeft: om welk dier het gaat; de locatie; wat er precies aan de hand is; uw eigen gegevens. Voorkom loos alarm, zorg ervoor dat u zeker weet dat het een serieuze melding is! Let op: anonieme meldingen worden niet in behandeling genomen. U krijgt wel de garantie dat er zorgvuldig en conform de Wet bescherming persoonsgegevens vertrouwelijk met uw gegevens wordt omgesprongen. Natuurlijk worden uw gegevens door de Dierenbescherming niet bekend gemaakt bij de eigenaar (beklaagde) van het dier.

0900 - 2021210 (10 ct./min.)

 

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, kortweg LID, neemt meldingen in behandeling van vermeende dierverwaarlozing of - mishandeling. De LID is een opsporings- en toezichthoudende dienst. Vanuit de meldkamer van de LID worden deze meldingen uitgezet naar inspecteurs in het hele land. Waar nodig en wettelijk mogelijk wordt op basis van de opsporingsbevoegdheden opgetreden door bijvoorbeeld het inbeslagnemen van verwaarloosde of mishandelde dieren. Gelet op de activiteiten van melding tot en met onderzoek is de LID het best te omschrijven als "de dierenpolitie".
 
Nog een paar tips: Kijk ook eens naar de ANIMAL PLANET ,daar zie je regelmatig documentaire's over de diernpolitie in Amerika ,Engeland  etc.
daarin laat men zien hoe de dierenpolitie daar te werk gaat om dieren daar teredden.
Verder ook naar website van WSA , WNF. Dierenbescherming, Brooks Hopital, Greenpaece.
 
      Adverteren bij Daisycon       
 
DEZE BOVENSTAANDE STICKERS ZIJN VERKRIJGBAAR BIJ DIERENLOT.NL VERKRIJGBAAR (gratis)
 
     KIJK NAAR  NIEUWS OVER DIERENMISHANDELING  EN OOK NAAR DE FOTO PAGINA
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Monitored by BelStat - Your Site CountsMonitored by BelStat - Your Site CountsMonitored by BelStat - Your Site Counts
Deze website is van Eckha123@planet.nl